Odtworzyliśmy wybrany przez Was przepis Anny Lewandowskiej. To niebo w gębie! (RECENZJA KULINARNA)
04.09.2024 14:50
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Pudelek VIP z myślą o Waszych podniebieniach postanowił wypróbować jeden z przepisów Anny Lewandowskiej. Wyniki sondy rozstrzygnęły, że będzie to "niezwykle wyszukane i skomplikowane w przygotowaniu" danie, czyli słynne pomidorki z cebulką. A oto nasza kulinarna recenzja.
Ów przepis na pierwszy rzut oka wydaje się bardzo prosty, ale czy rzeczywiście taki jest? Tę potrawę mogą przygotować w domu wszyscy, ponieważ niezbędne akcesoria znajdują się w każdej kuchni. Są nimi: deska do krojenia, ostry nóż i miska bądź talerz.
Ze znalezieniem składników również nie powinno być problemu. Ania w przepisie jasno daje do zrozumienia, że potrzebne będą pomidory, cebula, sól, pieprz oraz zioła prowansalskie. Jedynym mankamentem jest brak sprecyzowanych proporcji, przez co kierowaliśmy się zasadą "na oko".
W kuchni Pudelka użyliśmy pomidora malinowego i białej cebuli, bo o odmianie warzyw Lewandowska również zapomniała wspomnieć... Ale do rzeczy: przyrządzenie słynnego przepisu ogranicza się jedynie do czterech prostych kroków, które postanowiliśmy zobrazować dla początkujących kucharzy.
Zanim jednak sprawdzicie recepturę, koniecznie weźcie udział w sondzie i dajcie znać, które danie z książki żony Roberta mamy wypróbować jako kolejne.
Pomidorki z cebulką - krok 1
Na blacie kuchennym przygotuj deskę oraz składniki.
Artykuł dostępny tylko dla zalogowanego użytkownika
Witamy w Pudelku VIP!
Cały artykuł przeczytasz po zalogowaniu
Zaloguj się i zyskaj nieograniczony dostęp do naszych artykułów, ekskluzywnych treści oraz komentarzy.