Pierwszy mąż Magdy Gessler "wyrastał w biedzie". Po jego śmierci wróciła do Polski
W 1998 roku Magda Gessler dopiero rozpoczynała swoją kulinarną ekspansją w Polsce. Nikt nie przypuszczał, że ponad dwie dekady później będzie "kreatorką stylu i smaku" oraz gwiazdą TVN-u. O swoich początkach w Polsce opowiadała "VIVIE!".
Źródło zdjęć: © "VIVA!", AKPA
Magda Gessler, córka korespondenta Polskiej Agencji Prasowej, Mirosława Ikonowicza, zanim została restauratorką parała się malarstwem. Ukończyła Królewską Akademię Sztuk Pięknych w Madrycie i przez pewien czas spełniała się jako artystka.
Jednak po pewnym czasie postanowiła skupić na gotowaniu. Dlaczego? Tak tłumaczyła to w "VIVIE!" z 1998 roku.
Zapoznaj się z pełną treścią przy użyciu darmowego konta
Zaloguj się teraz, aby uzyskać nieograniczony dostęp do naszych ekskluzywnych artykułów, pogłębionych treści i eksperckich materiałów
Źródło artykułu: pudelek.pl